Mülheim, tanulás, lelkes csapat

Az elmúlt héten megkezdődött az intenzív tanulás is. Hétfőn kora reggel taxival érkeztek a diákok a Siemens mülheimi telephelyére, ahol Ferdinand Walbaum, a Siemens németországi szakképzésért felelős vezetője fogadta a csoportot. Walbaum úr jól ismeri a hazai képzést, az oktatás elindításában is jelentős szerepe volt.

A magyarországi csoportnak először a helyi tanműhelyt mutatta be, a régi és új hagyományos gépeket, valamint a mai kornak megfelelő, igen korszerű CNC gépeket. Az üzem bemutatása után rövid eligazítás és munkavédelmi oktatás következett. Ezután a hegesztők és a gépészek külön csoportban folytatták a tanulást.

A hegesztő csoport átment Duisburgba a hegesztő műhelybe, a gépészek Mülheimben maradtak és egy projektet kaptak feladatként. A műveletek, amelyeket 1 ½ műszak alatt el kellett végezni: berajzolás, lángvágás, reszelés, hegesztés. Az elkészítendő konzol előgyártmány 6 tételből áll.

- Lelkes a csapat. Bízom benne, hogy sikerül hazavinni ebből a lelkesedésből, tenni akarásból. A tervezett munkát a társaság nagyobb része teljesen befejezte, de aki nem lett kész, annak sem sok hiányzott. Sikerült teljesíteni az előre meghatározott követelményt. A helyi oktató szerint jó teljesítményt nyújtottunk. - írta nekünk Máté Dániel tanár úr.