Hétvégi kirándulás

Az elmúlt hétvégén kegyesebb volt az idő, így a duisburgi kirándulás már változatosabbra sikerült, mint az első, meglehetősen ázott hétvége.

Duisburgban, ahogy Máté tanár urat idézzem "megismerkedhettünk a nagy vaskohó maradványaival. Bár az idő foga kikezdte az építményt, mégis jól végigkövethető a nyersvasgyártás technológiája. Ebben a lépésenként (emeletenként) található ismertető táblák is segítségünkre voltak. A kohó teteje kb. 80 m magasan van. Szinte mindenki megbirkózott ezzel a magassággal, ill. a nagyon-nagyon sok ide vezető lépcsővel. Érdekes volt a magasból körülnézni, végigpásztázni a látóhatárt a szép, napsütéses időben."

A hatalmas épületegyüttes jelenleg kulturális és központi funkcióknak ad helyet. Egy régi gasometer Európa legnagobb merülőközpontja található, de hegymászók is találnak saját, számukra kialakított területet.

Az este még egy különlegességet hozott: a kifejezetten sportos nap végén a csapat megismerkedhetett a helyi kolbászkínálattal. Nehéz persze magyarországi fiataloknak újat mutatni ezen a területen, de biztos vagyok benne, hogy a Weißwurst okozott azért meglepetést.

Hogy mi is el tudjuk képzelni a vaskohót:

duisburg4.jpg

duisburg3.jpg

duisburg.jpg

duisburg2.jpg